Projekti – Izleti – Druženja

Obavijest

Dana 26. lipnja 2021. (subota) u 12,30 sati održati će se susret naših članova s članovima Matice umirovljenika Makarska u restoranu “Rustika” na Radošiću. Uz ručak, balote i muziku nadam se da će svi oni koji su se već odazvali na ovu aktivnost uživati u subotnjim popodnevnim satima. U utorak 29. lipnja 2021. organiziran je u suradnji s Maticom umirovljenika Županije Splitsko dalmatinske izlet brodom na relaciji Omiš – Šolta . Brač – Omiš. Našim članovima koji su se prijavili na ovu aktivnost želimo ugodan provod i sretan povratak kući.

Obavijest

Dana 24. lipnja 2021. (četvrtak) u 18,00 sati realiziramo drugi dio aktivnosti “Informirajmo i realizirajmo” s interaktivnim radionicama s građanima i djelatnicima Centra za socijalnu skrb Sinj, gdje bi djelatnici Centra nakon prezentacije socijalnih prava, naknada i usluga osoba starije životne dobi, odgovarali na pitanja građana. Ukoliko odaziv bude veći nego što dozvoljava COVID-19 situacija, planiramo istu radionicu u idućem tjednu.

Obavijest

Dana 19. lipnja 2021. (subota). planirana je provedba aktivnosti “Informirajmo i realizirajmo” u sklopu projekta “Život pun Sadržaja” u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Sinj, a podržano financijskim sredstvima HBOR-a. Aktivnost bi se provela uz promociju Udruge na Sinjskoj Pijaci, s promidžbenim štandom i dijeljenjem letaka o djelovanju Udruge i socijalnim pravima starijih osoba. U tjednu nakon toga organizirali bi dvije radionice na kojima bi djelatnici Centra za socijalnu skrb održali predavanja o socijalnim pravima umirovljenika s odgovorima na pitanja zainteresiranih.

Dana 26. lipnja 2021. na zamolbu Matice umirovljenika Makarska organiziramo druženje s gostima uz ručak, balote i glazbu u restoranu ” Rustika” na Radošiću. Detalji će biti objavljeni naknadno.

Dana 29. lipnja 2021. Matica umirovljenika Splitsko dalmatinske županije poziva na tradicionalni izlet brodom ovaj put iz Omiša na susjedne otoke. Detalje ćemo također objaviti uskoro.

Obavijest

Izrađen je projekt “Život pun sadržaja”. Kratak opis projekta možete pročitati ovdje:

Kratak opis projekta.

Obavijest

U idućim godinama financiranje, a time i rad Udruge će uvelike ovisiti o pokretanju projekata. Kvalitetni projekti će omogućiti nesmetano financiranje Udruge. Pokretanje projekta će tražiti angažman ne samo predsjednika i tajnika Udruge, nego i ostalih članova Izvršnog odbora i Udruge. Za sada su projekti samo u ideji, ali ne sumnjamo da će projekata biti i da će biti provedeni.

Situacija s virusom COVID 19 onemogućila je pokretanje, svim članovima najdražih aktivnosti izleta i druženja.
Moramo se prilagoditi trenutnoj situaciji, pogotovo kada znamo da naši članovi spadaju u najrizničniju kategoriju građanstva. Zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se skorom viđenju na izletima i druženjima. Na ovom mjestu biti ćete, uz ostale načine obavještavanja, upoznati s budućim aktivnostima koje će Udruga organizirati.